پنج شنبه, 26 مرداد 1396
کد پست : 827
بازدید : 1382
دیدگاه : بدون
آخرین خبرها

جلسه ی شورای زکات بخش سعدآباد در دورودگاه برگزار شد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دورودگاه جلسه ی شورای زکات بخش سعدآباد با حضور مسئولین بخش در ساختمان دهیاری دورودگاه برگزار شد .

در این جلسه مسئولین بخش سعدآباد آقایان حجت الاسلام کشاورز بارگاهی امام جمعه شهرسعدآباد ، حجت الاسلام رکنی رییس ستاد زکات استان ، حجت الاسلام رنجبر روحانی مستقر دورودگاه ، غلامحسین قیطاس خواه رییس کمیته امداد امام خمینی (ره ) سعدآباد به همراه آقای رستمی کارمند این اداره ، آقای بحرینی از کمیته امداد امام خمینی (ره ) استان ، بخشی دهیار دورودگاه ، حاج باقر اقتداری ، اسماعیل تقی نژاد و ابراهیم باقری حقیقی به عنوان اعضای محترم شورای اسلامی ، محمود نقی پور و مرتضی سمیری به عنوان رابطین زکات در روستا ، حسین سمیری به عنوان رییس سابق کمیته امداد امام خمینی (ره ) سعدآباد ، ایمان خواجه به عنوان عضوی از شورای جدید و امیر شیخی خبرنگار باشگاه خبرنگاران صدای و سیمای بوشهر و مدیر پایگاه اینترنتی دورودگاه حضور یافتند.

ابراهیم باقری حقیقی ریاست محترم شورای اسلامی ضمن خوش آمد گویی به حاضرین ابراز امیدواری کرد که بتوانیم میزبان خوبی برای شورای زکات بخش و حتی استان باشیم و خداوند این توان را به ما عطاء فرماید که در راستای یکی از واجبات دینی اش گام برداریم .

سپس آقای قیطاس رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) سعدآباد ضمن تشکر از زحمات قابل توجه حجت الاسلام پیروی روحانی سابق روستا گفت : بسیار خوشحالیم که پس از حجت الاسلام پیروی ، حجت الاسلام رنجبر از روحانیان فعال جایگزین ایشان شدند .

رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) سعدآباد گفت : روستای دورودگاه پتانسیل بسیار زیادی در بخش زکات بخش سعدآباد با توجه به جمعیت بالای خود دارد و از آنجا که این روستا بیشترین آمار مددجویی و همچنین بیشترین آمار در نوبت تهیه جهیزیه را دارد امیدواریم بتوانیم با جمع آوری زکات تمامی این مشکلات را به حداقل برسانیم .

وی بیان کرد: هدف از برگزاری این جلسه با توجه به محدودیت های منابع دولتی این است که بتوانیم بسیاری از مشکلات مددجویان را از طریق زکات و با استفاده از تجارب دیگران حل نماییم .

قیطاس افزود : رویکرد زکات بدین گونه است که 60 درصد از آن در بخش محرومیت زدایی شامل تهیه مسکن ، جهیزیه و . . . و 40 درصد از آن در بخش عمرانی هزینه می شود .

وی پیشنهاد داد که اگر بتوانیم خرماهای جمع آوری شده جهت زکات را تبدیل به پول نقد کنیم می توانیم مشکلات را بهبود ببخشیم .

پس از ایشان حجت الاسلام والمسلمین رنجبر روحانی مستقر دورودگاه گفت : با توجه به اینکه در دورودگاه هم زکات بسیار هست و هم زکات دهندگان ، باید تدبیری اتخاذ گردد که تمامی زکات در یک محل تجمیع شده و از زکات دادن اهالی به صورت مستقیم به مستمندان جلوگیری شود .

وی گفت : بنده سه پیشنهاد دارم ، با توجه به اینکه زکات ، 60 درصد از آن در بخش محرومیت زدایی و 40 درصد از آن در بخش عمرانی صرف می شود ، با این 40 درصد یک صندوق اشتغال زایی به وجود آورده و گاهی اوقات با مبالغ 2 میلیون تومان ، سه میلیون و یا بیشتر به صورت قرض الحسنه به جوانانی که می توانند کار های زود بازدهی انجام دهند اختصاص بدهیم .این امر هم سود نداشته و هم دردسر وام بیرونی را نخواهد داشت . چنین اقدامی در بحث فرهنگی و اقتصادی می تواند اثرگزاری بسیاری را داشته باشد .

پیشنهاد دوم این است که جشنواره ای را هر ساله با مضمون زکات برگزار نماییم و در آن از زکات دهندگان تقدیر بعمل آوریم تا بدین طریق هم زکات دهندگان روستا تشویق شده و هم مفهوم زکات در بین مردم بهتر جا بیفتد .

پیشنهاد سوم بنده نیز این است که یک دفترچه برای زکات دهندگان صادر شود که به نوعی شناسنامه فرد مورد نظر باشد که در زمان جمع آوری زکات اطلاعات مربوط زکات دهنده سریعتر در اختیار مسئولین قرار گیرد و با این عمل افراد فعال هم شناسایی خواهند شد .

حجت الاسلام رکنی رییس ستاد زکات استان گفت : با توجه به اینکه زکات دومین فریضه الهی می باشد اقدام های بسیار خوبی از طریق زکات واجب صورت گرفته است . در سال 84 زکات مردم 5 میلیون تومان ، سال بعد 8 میلیون تومان بعد 12 میلیون تومان و به صورت جهشی به 78 میلیون تومان رسید . در سال های قبل با توجه به همکاری مستمر دهیاران و شورای های روستا ها این مبالغ به 520 میلیون سپس 920 میلیون بعد 1 میلیارد و 200 میلیون و تا جایی که در سال 95 این مبالغ به 2 میلیارد و 500 میلیون تومان رسید .

وی بیان کرد : تمامی زکات جمع آوری شده در همان روستا مصرف می شود و یک ریال آن به مرکز شهرستان و استان نخواهد رفت .

پس از ایشان حجت الاسلام کشاورز بارگاهی امام جمعه سعدآباد گفت : با توجه به اینکه پرداخت زکات آثار بسیار خوبی در زندگی محرومین خواهد داشت باید با معرفی و ارائه طرح های ماندگار در خصوص پرداخت زکات و بیان گزارش و عملکرد دستگاه متولی مصرف زکات ، از نحوه هزینه کرد دریافت زکات و همچنین آثار و برکاتی که در سطح جامعه و در زندگی فردی و اجتماعی مردم داشته است، به خوبی بیان شود تا دیگران نیز به پرداخت زکات تشویق گردند.

محمود نقی پور از رابطین جمع آوری زکات در روستا اظهار کرد : متاسفانه مسئولین محترم در بحث جمع آوری زکات در طول این سال ها همکاری های خوبی با ما نداشته و امیدواریم که زین پس این مشکل حل گردد .

مرتضی سمیری نیز از رابطین جمع آوری زکات گفت : در سال های قبل با توجه به رایزنی های انجام شده در مورد سیستم سرمایشی مسجد امام حسین (ع) متاسفانه این امر هنوز صورت نگرفته است .

سمیری بیان کرد: با توجه به اینکه اصل جمع آوری زکات توسط رابطین انجام می شود امیدواریم که همکاری های لازم با رابطین انجام شود و همچنین وسیله نقلیه مناسبی نیز جهت جمع آوری تهیه گردد .

وی افزود : متاسفانه تبلیغات مناسب در این زمینه در روستا بسیار ضعیف بوده و امیدواریم که از این به بعد بهتر شود .

سپس رستمی از کارمندان کمیته امداد امام خمینی (ره) سعدآباد گفت : باید جمع آوری زکات از حالت سنتی خارج شود . پیشنهاد بنده این است که بیشتر مبالغ جمع آوری شده در بخش زکات را در قسمت فقر زدایی صرف کنیم تا عمرانی .

وی یادآور شد که مبلغ جمع آوری شده از زکات روستای دورودگاه در سال قبل زیر 10 میلیون تومان بوده و امیدواریم امسال این مبلغ افزایش یابد .

بحرینی از کمیته امداد امام خمینی (ره) استان نیز گفت : با توجه به اینکه 60 درصد محرومیت زدایی و 40 درصد عمرانی از سیاست های مدیریت مرکز بوده که به تصویب رسیده است بنده پیشنهاد می کنم که این 60 درصد به دو قسمت 30 درصدی تبدیل شده به طوری که 30 درصد به درمان و تحصیل و 30 درصد به مسکن اختصاص یابد .

 

درباره نویسنده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0

دیدگاه (0)

کسب رتبه 0 ستاره ، از 5 ستاره ، از مجموع 0 نظر ثبت شده
هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
امتیاز به این پست:
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
لطفا کد امنیتی زیر را وارد کنید
امروز : پنج شنبه, 06 ارديبهشت 1403 05:08 ق ظ