به گزارش پایگاه اطلاع رسانی روستای دورودگاه ، ارقام برداشتی خارک در روستای دورودگاه را می توان شامل خرمای کبکاب ، برهی ، بریمی ، قندی ، حاج باقری ، شیخ عالی و سایر ارقام دیگر نام برد. برداشت خرمای در این منطقه از اواسط تیرماه شروع شده و تا اواسط شهریورماه ادامه خواهد داشت و بیشترین سطح زیر کشت خرمای روستا از خرمای کبکاب می باشد. و از جمله مشکلات عمده در این روستا را نبود صنایع فرآوری خرما و صنایع بسته بندی را می توان برشمرد . راه اندازی صنایع فرآوری نقش موثری در افزایش ارزش افزوده محصول تولید شده دارد.
قابل ذکر است ميوه درخت خرما چهار مرحله رسيدگي را طي ميكند و در اين مراحل تغييراتي در رنگ، بافت، مزه، اندازه و تركيبهاي شيميايي آن رخ ميدهد. ابتدا به شکل ميوه سبز رنگ، سفت و سرشار از آب و تانن است که طعم تلخ و گسي دارد. به مرور زمان رطوبت آن كمتر و ميزان قندهايش بيشتر ميشود تا در نهايت به خرمايي کاملا رسيده تبديل شود. رطب، مرحله قبل از رسيدگي کامل خرماست که ميزان رطوبت بيشتر و قند کمتري نسبت به خرماي کاملا رسيده دارد. معمولا بخشي از رطب به رنگ زرد کهربايي تا قرمز و رنگ بخش ديگر آن، قهوهاي تا سياه است و بافتي نرمتر دارد. رطب برخي از ارقام خرما، قابليت خوراکي مطلوبي دارد. در مرحله تمر(خرماي رسيده)، بافت ميوه سفتتر ميشود و رطوبت به حداقل ميرسد و رنگ هم کاملا قهوهاي تا سياه است. در اين مرحله ميزان قندهاي احياکننده خرما (فروکتوز و گلوکز) بالا و ساکاروز آن اندک است و بافتي يکنواخت و گاهي چروکيده دارد. تصاویر زیر مربوط به برداشت رطب در قسمتی از نخلستان های روستا می باشد که در قالب تصویر خدمت بازدید کنندگان گرامی ارائه می گردد.
{jcomments on}
دیدگاه (0)
ارسال دیدگاه