پنج شنبه, 18 آذر 1395
کد پست : 706
بازدید : 1753
دیدگاه : بدون
آخرین خبرها

بازدید ایران شناس هلندی از کاخ هخامنشی بردک سیاه دورودگاه + تصاویر

روستای دورودگاه پنج شنبه 18 آذرماه میزبان ایران شناس هلندی در آثار باستانی بردک سیاه بود .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دورودگاه پروفسور ویلم فلور ایران شناس هلندی همراه با هیئت همراه از کاخ هخامنشی بردک سیاه دورودگاه بازدید کرد .

این ایران شناس هلندی که مقیم کشور آمریکا می باشد همراه با دکتر فخرایی و دکتر مشایخی مدیر بنیاد ایران شناسی استان بوشهر در این مکان تاریخی حضور یافتند .

دکتر فخرایی صحبت هایی را درباره نوع ستون ها و نحوه قرارگیری آنها بر روی یکدیگر ، سردر ها و ورودی ها ، آثار پیدا شده در بردک سیاه و مقایسه آن با آثار باستانی تخت جمشید ، توضیحاتی درباره مجسمه داریوش هخامنشی ، تاریخچه کاوش این اثر و . . . ابراز کرده و دورودگاه را مکانی تاریخی با تمدنی کهن توصیف کردند .

گفتگوی این ایران شناس هلندی با پایگاه اطلاع رسانی دورودگاه را می خوانیم .

خودتون رو معرفی کنید و اینکه از کجا تشریف آوردید ؟

ویلم فلور هستم اهل کشور هلند ولی مقیم آمریکا هستم و در اطراف شهر واشنگتن زندگی می کنم .

چطور با روستای دورودگاه آشنا شدید ؟

بنده دوستانی در شهر تهران و استان بوشهر دارم ، با توجه به اینکه بنده کتابی رو درباره تاریخ استان بوشهر نوشته ام به پیشنهاد این دوستان به روستای دورودگاه آمدم .

تا الان نحوه ی برخورد مردم و اسکان شما در این استان چگونه بوده است ؟

تا الان واقعا از نحوه ی برخورد مردم این استان لذت برده ام و دوست دارم که در آینده ای نزدیک دوباره به این استان و همچنین به روستای شما بیایم .

قبلا هم درباره آثار باستانی بردک سیاه روستای دورودگاه اطلاعاتی داشته اید ؟

بله ، اتفاقا به یاد دارم در سفر نامه موریه نوشته شده : در ابتدای دوره فتحعلی شاه از زمانی که از شهر برازجان رد می شدند از آثار هخامنشی نام می برد و به یاد دارم که یک نقشه نیز در آن کتاب وجود دارد ، هر چند که حدود ده یا یازده سال پیش در برازجان حضور داشتم و دژ برازجان برای بنده بنایی واقعا زیبا بود ولی تا کنون آثار باستانی بردک سیاه رو از نزدیک ندیده بودم .

پس از مشاهده آثار باستانی بردک سیاه نظرتون درباره این آثار بفرمایید ؟

به نظر بنده این یک آثار باستانی مهم است چون که گذشته ، آیین آینده می باشد و به نظر بنده کشوری که گذشته نداشته باشد آینده ای نیز نخواهد داشت نه فقط آینده بلکه هویت هم نخواهد داشت یعنی به نوعی در این آثار بذر نژاد ایرانی وجود دارد پس باید این آثار را حفظ و مورد احترام قرار دهیم .

نظر شخصی خودتان درباره آداب و رسوم مردم ایران و تمدن این سرزمین چگونه می باشد ؟

( با خنده ) اگر بنده ذهنیت بدی درباره ایران و مردمان آن داشتم مسلما به حرفه ایران شناسی نمی پرداختم و فکر میکنم که جواب این سوال کاملا معلوم می باشد ُ. مردم ایران دارای آداب و رسومی غنی و تمدنی کهن می باشند .

آیا پیشنهاد و یا درخواستی از کسانی که از این آثار باستانی دیدن می کنند دارید ؟

به نظر بنده نقش این گونه آثار ، اهمیت تاریخ و هویت آن برای نسل معاصر باید حائز اهمیت باشد و تاریخ گذشتگان مورد احترام قرار گرفته شود مانند احترام شما جوانان به پیران و سالخوردگان و همچنین این تاریخ باید در دانشگاه ها نیز تدریس شود .

شما فارسی خیلی خوب صحبت می کنید آیا به غیر از زبان فارسی و زبان خودتان به زبان های دیگری نیز مسلط هستید ؟

( با خنده ) بنده به غیر از زبان مادری که هلندی می باشد به 14 زبان زنده روز دنیا از جمله انگلیسی ، فرانسوی ، آلمانی ، ایتالیایی ، اسپانیایی ، پرتغالی ، آمریکایی و . . . می توانم صحبت کنم .

آیا در مورد تمدن کهن ایرانی کتاب هایی را به زبان های دیگر نوشته اید ؟

من اکثر کتاب هایی را که نوشته ام به زبان انگلیسی بوده به جهت اینکه این زبان بین المللی می باشد ، البته اولین کتابی که موفق به نوشتن آن شدم در سال 1356 به زبان فارسی بوده است . کتاب های دیگری نیز به زبان های آلمانی و فرانسوی نوشته ام .

و صحبت پایانی ؟

از اینکه بنده این حرفه رو انتخاب کردم کاملا خوشحالم و پیشنهاد میدم که ایرانی ها حداقل برای یک بار هم که شده تاریخ کشورشان را مطالعه کنند .

از اینکه وقتتون رو در اختیار ما گذاشتید متشکریم .

خواهش می کنم امیدوارم موفق باشید .

در پایان بازدید نیز ابوذر محتشمی دبیر انجمن همایش نوروزی تموکن ، با اهدا محصول خرما و شیره آن به پروفسور ویلم فلور از حضور ایشان در این مکان سپاسگزاری کردند .

 

درباره نویسنده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0

دیدگاه (0)

کسب رتبه 0 ستاره ، از 5 ستاره ، از مجموع 0 نظر ثبت شده
هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
امتیاز به این پست:
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
لطفا کد امنیتی زیر را وارد کنید
امروز : جمعه, 07 ارديبهشت 1403 09:17 ق ظ