یکشنبه, 29 شهریور 1394
کد پست : 541
بازدید : 2616
دیدگاه : بدون
آخرین خبرها

مراسم پایانی جشنواره ملی، فرهنگی خرما /تندیس ویژه به دبیر انجمن تموکن دورودگاه رسید

شامگاه پنجشنبه با حضور مردم و مسئولان، اختتامیه جشنواره ملی فرهنگی و گردشگری شکرانه زکات خرما با شرکت نمایندگانی از 5 استان؛ سیستان و بلوچستان، هرمزگان ، خوزستان، شیراز و بوشهر در پارک گردشگری خلیج فارس آبپخش برگزار شد.

معاون سرمایه‌گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر در این آئین گفت: توسعه استان بوشهر از اهداف والایی است که کارگزاران استانی دولت تدبیر و امید با جدیت دنبال می‌کنند.

ناصر امیرزاده اظهار داشت: امروز گردشگری یکی از صنایع مهم و پردرآمد در کشورهای توسعه یافته محسوب می‌شود و استفاده از این صنعت برای اعتلای استان بوشهر رویکردی است که اداره کل میراث فرهنگی استان با جدیت دنبال می‌کند.

وی افزود: استان بوشهر در زمینه‌های گردشگری طبیعت، گردشگری صنعتی، گردشگری اقتصادی، گردشگری فرهنگی، گردشگری باستانی، گردشگری مذهبی و … پتانسیل‌های فراوانی دارد و تمام تلاش خود را برای معرفی این پتانسیل‌ها در سطح ملی و فراملی به کار گرفته‌ایم.

امیرزاده خاطرنشان کرد: نخلستان‌ها از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی استان بوشهر هستند که تا کنون به نحو مطلوب از آنها استفاده نشده است.

معاون سرمایه‌گذاری و گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر بیان داشت: جشنواره ملی نخل و خرما با رویکرد گردشگری از برنامه‌های ارزشمند استان بوشهر است که در تقویم رویدادهای فرهنگی و گردشگری کشور ثبت شده و به‌صورت سالانه شاهد برگزاری آن خواهیم بود.

امیرزاده عنوان کرد: ثبت آثار معنوی غیر ملموس استان از دیگر رویکردهای میراث فرهنگی در استان بوشهر است و در این راستا شاهد ثبت ملی آئین خرما چینی استان بوشهر هستیم.

وی افزود: این آئین در تقویم گردشگری کشور ثبت می‌شود و گردشگران حرفه‌ای و آماتور می‌توانند در فصل خرما چینی و رطب چینی از آیین‌های نخلستان بازدید داشته باشند.

امیرزاده در پایان از تمام دست‌اندرکاران جشنواره ملی فرهنگی و گردشگری شکرانه زکات خرما که طی یک ماه گذشته با جدیت برای برگزاری این جشنواره تلاش کرده‌اند، قدردانی کرد.

اجرای نمایش آئینی دعای باران / گلی گلینو روی صحنه رفت

این مراسم دقایقی پس از ساعت ۲۱ با تلاوت قرآن کریم آغاز شد و اجرای برنامه را شهرام سروری از مجریان توانمند استان بوشهر به عهده داشت.

اجرای موسیقی محلی گروه تنگسیر با نوازندگی نی‌انبان حاج احمد علی‌شرفی و نوازندگی ضرب مازیار علی‌شرفی اولین برنامه‌ای بود که در آئین اختتامیه جشنواره خرما شاهد آن بودیم.

برگزاری نمایش آئینی دعای باران، اثر گروه ماندستان آئین بوشهر از جمله برنامه‌هایی بود که شاهد آن بودیم و یکی از آداب کهن مردم دیار بوشهر را برای حاضران به نمایش درآورد.

گلی شخصی است که با لباس‌های کهنه در گذشته مردم را برای دعای باران دور هم جمع می‌کرده شخصیت محوری این نمایش بود و بازیگران صحنه و برخی بازدیدکنندگان با هم‌نوایی اشعاری همچون “گلی گلینو های های، گلی گلینو های های … خونه گذا هیچش ندا” و آواهای محلی این آئین سنتی شخصیت اصلی نمایش را همراهی می‌کردند.

دعای باران از آئین‌های قدیمی استان بوشهر است و در گذشته اعتقاد مردم بر آن بوده است که اگر با قلوب پاک به درگاه الهی دعا کنند، دعای آنها مستجاب می‌شود و درهای رحمت الهی به روی آنان گشوده می‌شود.

کشاورزان بوشهر و منطقه آبپخش که چندسالی است خطر خشکسالی را احساس می‌کنند از این نمایش آئینی استقبالی بی‌نظیر داشتند.

گروه ماندستان آئین بوشهر چند سالی است که فعالیت خود را با هدف حفظ و احیای آئین‌های سنتی استان بوشهر آغاز کرده و طی دوره فعالیت در راستای حفظ سروده‌ها و آئین‌های محلی، غذاهای محلی، پوشش سنتی استان بوشهر و … اقداماتی انجام داده است.

قرعه‌کشی اهدای جوایز از بخش‌های برنامه بود که شور و شعف خاصی به اختتامیه جشنواره خرما داد و شاهد اهدای جوایز نقدی بیمه سامان به برخی از حاضرین در آئین اختتامیه بودیم.

شروه‌خوانی و سرورخوانی دو بخش با طرفداران خاص در آئین اختتامیه بود که فضایی دلنشین به این آئین داد و برای دقایقی سکوت را در جمعیت حکمفرما کرد.

شروه و سرور از موسیقی‌های محلی استان بوشهر هستند که در میان اقشار مختلف مردم و خصوصا قشر میانسال طرفداران بسیار زیادی دارد.

داوری مسابقه غذای خرما از بخش‌هایی بود که هیجان خاصی میان بانوان حاضر در مراسم ایجاد کرد و تا معرفی ۱۲ برگزیده این مسابقه نشاط خاصی بر جمع حاضر حکمفرما شد.

مستند “نگین سبز بوشهر” برای دومین بار این آئین به نمایش درآمد و جاذبه‌های گردشگری آبپخش در قالب این مستند به حاضران معرفی شد.

 

اهدای تندیس جشنواره ملی فرهنگی و گردشگری شکرانه زکات خرما به غرفه‌های برتر نمایشگاه جشنواره و مدیران و مسئولانی که در برگزاری جشنواره همکاری داشتند آخرین بخش این جشنواره بود.

در این برهه از برنامه ابوذر محتشمی دبیر انجمن تموکن درودگاه تندیس ویژه در زمینه گردشگری را از دست مسئولان دریافت کرد.

در ادامه ناصر امیرزاده، معاون گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر به رسم ادب تندیس خود را به حجت‌الاسلام خداداد رضایی، امام جمعه آبپخش تقدیم کرد.

 

درباره نویسنده

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0

دیدگاه (0)

کسب رتبه 0 ستاره ، از 5 ستاره ، از مجموع 0 نظر ثبت شده
هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
امتیاز به این پست:
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
لطفا کد امنیتی زیر را وارد کنید
امروز : جمعه, 07 ارديبهشت 1403 18:36 ب ظ